Valpkurser nära Skara – valpträning med Devoted Dog

Träna din valp och lär dig positivt hundägarskap

Bygg en bra relation till din hundvalp och värna er gemensamma framtid. Bygg en stabil grund för dig själv som hundägare, med kommunikation och samarbete. Boka in en av våra valpkurser på anläggningen i Skövde. Läs mer om våra kurser här.

Vad finns det för olika valpkurser nära Skara?

Vi har ett flertal populära kurser att erbjuda för dig som söker utbildning för din hundvalp. Här är några av våra kurser.

  • Valpkurs Steg 1 och Unghundskurs
  • Valpkommunikation- och lek
  • Valpagility
  • Tryggare valp
  • Valpläger – inlärning i fokus

Behöver jag utbildning för min valp?

Hundvalpar är små och gulliga, men det kan vara en rejäl utmaning för både dig och din nya hund i början. Viss delar av hundägarskap kommer att vara  jobbiga. Med  rätt kunskap från första början blir det mycket enklare, och du blir förberedd på även svårare situationer. Utöver detta läggs en bra grund inför fortsatt inlärning för både dig och hunden, detta helt oavsett om hunden är avsedd för sällskap eller som tränings- och tävlingskompis.

Hur gammal ska valpen vara för att börja på valpkurs?

Så fort som möjligt! Från 12 veckors ålder finns kurser här hos oss. Med successiv träning från från steg till steg, får hund en bra utvecklingskurva. Den får lära sig att du som ägare är det roligaste som finns, att vara social med andra hundar, att inte skälla, att bli rumsren, gå fint i kopplet och att komma till dig när du ropar på den. Kurserna innehåller en välbalanserad blandning av teori och praktik.

Vi hjälper dig välja hund

Behöver du hjälp att hitta en hund som passar ditt behov och din livsstil? Ta kontakt med oss här, så tar vi en dialog och kan sedan rekommendera en hund som passar. Vi har gedigen kunskap och erfarenhet vad gäller kompatibilitet och behov, både för ägare och hund, och risken för en felmatchning minskar på detta vis.