Problem med hund? – få konsultation

Vad är en problemhund? När har man problem med sin hund?

Det enklaste svaret är nog att ett problem är det som hundägaren uppfattar som ett problem!

Ett problem behöver inte se lika ut för alla, för en del så gör det inget om hunden drar i kopplet medans det för någon annan är ett stort problem.
Men en sak är säker – har man en hund med “problem” – så har VÄLDIGT många i ens omgivning åsikter!

Få hjälp med problem – för din och hundens skull

Man får många goda råd från sin omvärld, oftast i all välmening, men här gäller det att kunna sortera och inte ta till sig de råd som strider mot ens egen uppfattning eller känsla för vad som är rätt sätt att träna hund!

Men oavsett problemets natur eller omfattning bör man söka hjälp när man tycker att vardagen inte fungerar som den skall med sin hund!

Det ska inte vara jobbigt att ha hund och det ska inte vara jobbigt att vara hund! Anledningen till att man söker hjälp kan vara:

  • Svårt med hundmöten
  • Osäkerhet för underlag, människor etc
  • Hunden drar i kopplet
  • Separationsångest
  • Olika rädslor tex ljudrädsla – hunden är rädd för skott eller fyrverkerier mm
  • Aggression
  • Utfall
  • Stress
  • Jakt mm.

Inget problem är för stort eller för litet att söka hjälp för!
Det är ofta bättre att ta tag i ett problem innan det blivit för stort – mota Olle i grind kan vara ett bra talesätt här!

Problemhund, konsultation

I en konsultation lägger vi ner mycket tid på att vi ska hitta de grundläggande orsakerna till problemet.
Det hjälper varken er eller hunden att bara åtgärda beteendet – vi vill ju veta VAD som gör att hunden gör det beteendet som vi ogillar!

I en konsultation ingår  6 timmar tillsammans med en problemhundskonsult, fördelat på fem träffar, där vi vid första träffen genomför en djupgående analys på ca 2 tim.  Efter träffen arbetar problemhundskonsulten med all data som framkommit och av bla den informationen som framkommit där utformas ett individuellt träningsprogram och ev föreslås en del åtgärder. Vid andra träffen går vi igenom ditt individuella träningsprogram och hur du ska träna och vid tredje och fjärde träffen stämmer vi av och följer upp.

PRIS : 4100 kr  inkl moms.

För att boka en konsultation, maila oss på 

Privatlektion med problemhundskonsult/hundpsykolog

Om ni anser att ert problem inte är så stort kan ni boka privatlektioner med en av våra problemhundskonsulter.

PRIS: 1000 kr för 90 min  inkl 25% moms.

För att boka en privatlektion, maila oss på 

Boka telefonrådgivning med problemhundskonsult/hundpsykolog

Om du känner att du vill diskutera ditt problem via telefon med en problemhundskonsult går det också bra. Via telefon kan du få vägledning och råd för att komma vidare med ett mindre problem. Har du ett akut problem kan du även ringa för att få att få råd och stöd.

PRIS: 400 kr som betalas via swish

För att boka telefonrådgivning – Ring Agneta på 070-974 65 45.

Vad är en problemhundskonsult/hundpsykolog?

Detta är ett omtvistat ord – vad menas egentligen med hundpsykolog och vad gör dom? Får vem som helst kalla sig det?
Tyvärr så är det så att vem som helst kan kalla sig för hundpsykolog, det finns inga krav på utbildning eller dokumenterade kunskaper. För att försöka bringa ordning på detta finns en branschorganisation som heter Sveriges Hundföretagare – SHF- Sveriges Hundföretagare

För att få ansluta sig till SHF måste man ha blivit godkänd på en utbildning hos en av SHF:s godkända utbildningsanordnare. Eftersom begreppet hundpsykolog blivit missbrukat och i vissa fall fått dålig klang, väljer en del att kalla sig för “problemhundskonsult” istället. Hundskolornas anställda hundpsykologer har en utbildning som berättigar medlemskap i SHF.

När man vänder sig till en hundpsykolog/problemhundskonsult är målet att kartlägga hundens beteende, och på det viset kunna hitta förståelse och en lösning till det man sökt för.
Vi utgår från en hunds naturliga beteenden, rasens specifika beteenden och självklart tittar vi på vad det är för en individ ! Om man vill jämföra det med människors värld kan man säga att vi är som en slags beteendevetare för hund!

Efter att ha gått en problemhundskonsultation så väljer många att boka ytterligare timmar för att uppnå det slutmål man satt.

Hur lång tid det tar att nå dit, eller att förbättra problemet, går inte att säga då det beror på många olika faktorer såsom vilket problem man sökt för, av vilken anledning det uppkommit och framförallt hur mycket tid, ork och engagemang hundägaren lägger ner!
Sen får man aldrig glömma att vissa beteende ÄR inte ett problembeteende!
Vissa beteende är helt naturliga för hunden, men vi människor kanske inte tycker att det passar in i vårt samhälle eller så tycker vi bara att hunden inte uppför sig bra helt enkelt.

Men genom att lära sig att förstå VARFÖR hunden beter sig på ett vis i en speciell situation gör att man kan anpassa sig och få en bättre förståelse för sin hund!

Vart jobbar vi?

Konsultationen sker i våra lokaler i Skövde på Bäckaskogsvägen 1 , Aspelund, Skövde under dagtid vardagar. I särskilda fall sker konsultationen hemma hos er. Då utgår även en kostnad för bilersättning och restid om ni bor utanför Skövde.

Notera att inställningen på din dator ev. gör att våra mail hamnar i skräpposten, så kolla även där om svar från oss dröjer.