Om oss

Hundskolornas filosofi

Hundskolorna är ansluten till SHF- Sveriges hundföretagare, branschorganisationen för Sveriges hundinstruktörer och hundpsykologer, fd IMMI. Under vårt paraply finns Skövde Hundskola som är godkänd utbildningsanordnare för SHF. Detta innebär, att efter godkänd examen på våra yrkesutbildningar, kan du söka medlemskap och vidareutbilda dig inom SHF.

Hundskolorna är ett komplett kunskapscentra inom hundutbildning. Vi har vår  verksamhet i Skövde där vi har vår inomhusanläggning. För agility hyr vi även in oss på Hundträff i Kyrkekvarn, Sandhem. Alla våra instruktörer har en stor hunderfarenhet och en gedigen utbildning – de flesta har inte bara en lång instruktörsutbildning som bakgrund utan också en hundpsykologutbildning – fråga gärna din instruktör/hundpsykolog om deras utbildning – vi är stolta över att berätta om dom. 2018 satsar vi stort! Nu projekteras och förbereds en helt ny hundanläggning! Till hösten kommer vi flytta in i nybyggda lokaler med två träningshallar, varav den ena kommer ha mått för att ordna tävlingar i, hundbutik, friskvårdsrum och ett nyöppnat dagis. Allt i vår egen regi!

En av orsakerna till att vi startat Hundskolorna är den stora efterfrågan som finns på möjligheterna till individuellt anpassad träning och träning i små grupper.

Många hundägare idag vill inte bara ha en hund som ”går fot”, utan man vill bygga upp kontakt, samarbete och skaffa sig mer kunskap om och med sin hund.
Fokus ligger mer på att göra roliga saker TILLSAMMANS med sin hund än vad som förr kanske var brukligt på ”traditionell” lydnadsträning.

Detta har vi tagit fasta på här på Hundskolorna och försökt anpassa våra kurser och aktiviteter så att så många som möjligt ska kunna utveckla relationen till sin hund.

Metodik:

Inom hundvärlden har också synen och utvecklingen under det senaste decenniet tagit stora kliv framåt med nya infallsvinklar, tankesätt och ökad förståelse för hundens signaler.
Numer finns också god forskning kring hundens beteende som lett till att man funnit nya sätt att träna hundar på.

Detta är något som vi tar och har tagit del av under våra studier,och har nu tillsammans med våra och andras hundar hittat ett positivt sätt att träna hund och hundägare på.

På Hundskolorna tar vi hänsyn till hundens naturliga beteende och fokuserar på relationen mellan ägare och hund där bådas behov ska mötas! Vi tror på individuell träning med tips och råd för just mig och min hund.

Hos oss bygger inlärningen på moderna metoder och positiv förstärkning! Detta leder till en djupare och bättre kontakt och relation med din hund. Du får en hund som lyder med glädje och utan hot från dig!

Vi har även tagit fram en egen träningsmodell som vi kallar Hundskolornas 1-2-3. Ett enkelt och effektivt träningskort!

Tycker du detta låter spännande??

Välkommen att ta del av Hundskolornas utbud – både när det gäller att gå på föreläsningar och kurser men också om du själv vill börja jobba med hund som yrke!

Kursanmälan

Du kan anmäla dig direkt till en kurs eller ett läger via vår webbshopsfunktion. Där betalar du enkelt med SVEA ekonomi och väljer själv hur du ska betala din kurs. 

Se alla kurser och läger