Om oss

Hundskolornas filosofi

Hundskolorna är ansluten till SHF- Sveriges hundföretagare, branschorganisationen för Sveriges hundinstruktörer och hundpsykologer, fd IMMI.

Hundskolorna är ett komplett kunskapscentra inom hundutbildning. Vi har vår verksamhet i en nybyggd modern hundanläggning i Skövde som inrymmer träningshallar, hunddagis och hundbutik. Alla våra instruktörer har en stor hunderfarenhet och en gedigen utbildning. De flesta har även en hundpsykologutbildning.

Vi bedriver modern individanpassad träning i små grupper. Grunden i våra kurser, oavsett om det är träning för er vardag eller mot tävling i någon hundsport, bygger på glädje, kontakt, samarbete.  Vi har ett högt fokus att få dig att ha kul tillsammans med din hund.

På Hundskolorna har vi tagit fasta på och försökt anpassa våra kurser och aktiviteter så att så många som möjligt ska kunna utveckla relationen till sin hund. Välkommen att ta del av Hundskolornas utbud – både när det gäller att gå på föreläsningar och kurser men också om du själv vill börja jobba med hund som yrke!

På Hundskolorna erbjuder vi dig individuellt anpassad träning och träning i små grupper

Metodik:

Inom hundvärlden har också synen och utvecklingen under det senaste decenniet tagit stora kliv framåt med nya infallsvinklar, tankesätt och ökad förståelse för hundens signaler.
Numer finns också god forskning kring hundens beteende som lett till att man funnit nya sätt att träna hundar på.

Detta är något som vi tar och har tagit del av under våra studier,och har nu tillsammans med våra och andras hundar hittat ett positivt sätt att träna hund och hundägare på.

På Hundskolorna tar vi hänsyn till hundens naturliga beteende och fokuserar på relationen mellan ägare och hund där bådas behov ska mötas! Vi tror på individuell träning med tips och råd för just mig och min hund.

Hos oss bygger inlärningen på moderna metoder och positiv förstärkning! Detta leder till en djupare och bättre kontakt och relation med din hund. Du får en hund som lyder med glädje och utan hot från dig!

Vi har även tagit fram en egen träningsmodell som vi kallar Hundskolornas 1-2-3. Ett enkelt och effektivt träningskort!

Tycker du detta låter spännande??

Välkommen att ta del av Hundskolornas utbud – både när det gäller att gå på föreläsningar och kurser men också om du själv vill börja jobba med hund som yrke!