Hundkurser i Skövde med omnejd

Hundskolornas hundkurser är populära, och ger en förbättrad kommunikation mellan hundägare och hund. Kurserna vänder sig till både unga och gamla hundar. Om du har frågor om kurserna, ta gärna kontakt med oss här.

Vilka hundkurser finns?

  • I kursen problemhund får ni hjälp med om hunden drar i koppel, separationsångest m.m. 
  • I kursen nosework lär vi våra hundar att söka, hitta och markera hydrolat av eukalyptus. 
  • Grundkurs i agility för den tävlingsinriktade som vill lägga en bra framtida grund
  • Kurs med Hoopers passar alla hundar då varken hopp eller skarpa svängar förekommer
  • Nybörjarkurs i rallylydnad som vill lära dig nybörjarklassens alla skyltar och träna på banor

Vad gäller för kurserna?

På våra kurser strävar vi efter att lära ut ett positivt ledarskap – att hunden ser matte/husse som en tillgång. Det är bland annat det som leder till att du får en glad, lydig och lycklig hund! Efter en kurs hos oss ska man, förutom den sociala träningen och den praktiska biten, fått ökad förståelse för och kunskap om sin hund. Vi har ett brett utbud av kurser, vare sig du är intresserad av nosarbete, tävling, aktivering eller att du vill få en vardagslydnad på din hund.

Skräddarsydda kurser

Vi skräddarsyr gärna både våra föreläsningar och kurser så de passar just er klubb, grupp, rasklubb eller uppfödare. Vid skräddarsydda kurser är ett krav på tre deltagare och vi lägger upp kursen efter era förutsättningar och önskemål. Detta är populärt hos uppfödare som vill erbjuda sina valpköpare en aktivitet, hos träningskompisar som vill träna på specifika moment med mera.