Foto-UlrikaCM-Hundar-2020-12-04-0054-Redigera

Uppgifter

Hundfysioterapeut

Instruktör i främst agility

Om mig

Jobbar sedan drygt 10 år som hund- och hästterapeut med fokus på akupunktur av olika slag samt avancerad manuell medicin. Det har blivit flera olika utbildningar i ämnet hälsa och friskvård såväl veterinär basmedicin som alternativ medicin. Har läst någon kurs eller utbildning varje år i eller utanför Sverige. Jag älskar kombinationen nördig kunskap och det mer abstrakta, spirituella. Driver numera tillsammans med min man en 3årig utbildning inom detta.

På senare år har hundträning och inte bara behandling börjat ta mer plats i Mias liv samtidig som hundskaran har växt från 1 till 4 hundar. Mia har under 2022 utbildat sig till Snwk Nose Work instruktör och doftprovsdomar och agility1 instruktör. I början på 2023 blev hon diplomerad Hundinstruktör och har nu påbörjat utbildningen till Hundpsykolog på Skövde Hundskolas utbildning som hålls här på Hundskolorna. Mia har nyligen också utbildats sig till TL – tävlingsledare och TS – Tävlingssekreterare i Nose Work och arrangerar tillsammans med Agneta Nose Worktävlingar.

Förutom att träna olika hundsporter brinner Mia för friskvård och förebyggande styrketräning med sina hundar. Det simmar, vattentraskar och tränar med  kavaletti och olika balansbollar samt hoppteknik. Att gå långa skogspromenader med hela gänget ger energi till både två och fyrbenta.

Uppgifter

Hundfysioterapeut

Instruktör i främst agility