Mia Kleen

Jobbar sedan drygt 10 år som hund- och hästterapeut med fokus på akupunktur av olika slag samt avancerad manuell medicin. Det har blivit flera olika utbildningar i ämnet hälsa och friskvård såväl veterinär basmedicin som alternativ medicin. Har läst någon kurs eller utbildning varje år i eller utanför Sverige. Jag älskar kombinationen nördig kunskap och det mer abstrakta, spirituella. Driver numera tillsammans med min man en 3årig utbildning inom detta.

På senare år har hundträning och inte bara behandling börjat ta mer plats i Mias liv samtidig som hundskaran har växt från 1 till 4 hundar. Mia har under 2022 utbildat sig till Snwk Nose Work instruktör och doftprovsdomar och agility1 instruktör. I början på 2023 blev hon diplomerad Hundinstruktör och har nu påbörjat utbildningen till Hundpsykolog på Skövde Hundskolas utbildning som hålls här på Hundskolorna. Mia har nyligen också utbildats sig till TL – tävlingsledare och TS – Tävlingssekreterare i Nose Work och arrangerar tillsammans med Agneta Nose Worktävlingar.

Förutom att träna olika hundsporter brinner Mia för friskvård och förebyggande styrketräning med sina hundar. Det simmar, vattentraskar och tränar med  kavaletti och olika balansbollar samt hoppteknik. Att gå långa skogspromenader med hela gänget ger energi till både två och fyrbenta.

Mina hundar

Mia har 4 hundar – Charlie en maskille som oftast hänger med husse Daniel, Musse en maskille från Agnetas uppfödning som tävlas i Agility och Nose Work, Blaze en bc som tävlas i Agility, Lydnad och Nose Work och tränas i vallning och till sist Lyx en ung bc kille som tränas i Agility, Nose Work och Vallning.

Uppgifter på Hundskolorna

  • Instruktör i främst agility, samt som hundfysioterapeut.

Utbildningar och erfarenheter

  • Hund- och Hästfysioterapeut
  • Instruktörsutbildning – Skövde Hundskola 2022-23
  • Nose Work Instruktör via SNWK 2022
  • Agility 1 instruktör via SAgiK 2022
  • Läser till Hundpsykolog – Skövde Hundskola 2023
  • TL och TS SNWK

Kursanmälan

Du kan anmäla dig direkt till en kurs eller ett läger via vår webbshopsfunktion. Där betalar du enkelt med SVEA ekonomi och väljer själv hur du ska betala din kurs. 

Se alla kurser och läger