Gina Runesson

Just nu lever jag min dröm – att får arbeta med det som jag brinner för
och älskar – hundar, hundägare, att lära ut och agility.

Jag har två hundar just nu, Eeze, en Bordercollie som är 15 månader och Loke, en Jack Russel som är 12 år. Jag har själv mest sysslat med agility. Min första hund, lilla Flizan (en Jack Russel) och Loke har jag tävlat upp i klass 3. Sedan fick jag förmånen att träna och tävla agility med min mammas Bordercollie Zonny, och tillsammans blev vi uttagna till U-Team hösten 2013 (ett Utvecklingsteam, dit de 30 ekipage med störst potential att lyckas i  framtida agilitylandslag blev uttagna, för att få stöttning, träning tips och råd för att växa ytterligare) Tyvärr blev Zonny skadad, och jag tvingades pensionera honom från agilityn.

Så nu har jag min nya lilla stjärna Eeze under upplärning, och jag har stora förhoppningar inför framtiden för oss två, såklart inom agilityn, men även inom vallningen!

Jag är utbildad A1 och A2 instruktör, samt har gått en rad kurser för framstående agilityprofiler såsom Eva-Marie Wergård, Thereze Grabowska (OMD), Anna Käll, Greg Derett, Jenny Damm, Zeljko Gora, Veronica Bache, Stina Mattson, Jörgen Tellquist samt Annica Aller.

Jag har även gått ledarskapsutbildning samt tävlingspsykologikurs. Vintern 2015/-16 läser jag till Instruktör hos Skövde Hundskola – en utbildning som berättigar medlemskap i IMMI – instruktörer och hundpsykologers branschorganisation.

Uppgifter på Hundskolorna

  • Instruktör, Agilityinstruktör och Privatlektioner samt administration och marknadsföring.

Förhoppningsvis blir det ytterligare utbildningar längre fram, för att
träna hund, både egna och andras, är nämligen det roligaste jag vet!

Kontakta Gina

Mail: gina@hundskolorna.se

Kundrecensioner

Så här tycker våra kunder om Gina, framför allt som agilityinstruktör.

Hösten 2016:

Elin Karlsson: Jag har gått två kurser för Gina under 2016 och kunde inte ha fått en bättre start på min agilitysatsning. Gina har förmågan att alltid hitta rätt svårighetsgrad för varje ekipage. Hon ser till att man inte går för fort fram, men utmanar också med nya svårigheter så att man hela tiden kommer lite längre. Varje kurstillfälle är välplanerat och Gina visar glädje och entusiasm för varje hunds och förares framsteg. Hon har stor erfarenhet av sporten och delar generöst med sig av sin kunskap.

Sandra LarssonJag tycker att Gina är väldigt pedagogisk, visar tydligt alla vägar/positioner, hur man ska röra kroppen för att hunden ska förstå av bara kroppsspråket. Tack och lov är hon också väldigt tålmodig eftersom man gör samma fel 100 gånger innan polletten ramlar ner. Det jag gillar allra bäst är att Gina är väldigt engagerad i alla ekipage…man kan alltid bolla idéer och fråga om hjälp vilket är jätte uppskattat. Hon gör alla träningar jätteroliga och man slutar alltid med bra självförtroende och grym känsla!

Alma OhlinJag har gått en agilitykurs för Gina och däremellan haft mycket kontakt med henne. Gina har många egenskaper som gör henne till en fantastisk instruktör. Hon är alltid ärlig, ser varje individ och är peppande. Hon har också förmågan att ta fram det bästa av varje ekipage.

Sonja Pethrus: Gina är som instruktör pedagogisk och hon har ett enormt tålamod. Med hennes träning har jag gått från klarhet till klarhet vilket också har visat resultat ute på tävlingsbanorna. Med Gina är alla träningar roliga!”

Vår- vintern 2017

Susanne ChristenssonGina är en mycket trevlig, kunnig och engagerad agilityinstruktör. Det märks att agility är hennes passion! Hon individanpassar träningen så att man utmanar sig själv och därmed utvecklas för varje gång. Hur svårt det än är, fixar man det till slut tack vare hennes pedagogiska sätt att lära ut.

Christiane AstinGina är en engagerad och mycket tålmodig agilityinstruktör, hon ser fort vad man behöver för hjälp med sin agilityträning och är bra att förmedla det till eleven. Alltid roliga träningar och man har ett bra självförtroende när man går därifrån!

Julia JonssonNär jag kom till Hundskolorna & Gina var jag en oerfaren matte till min 1åriga amerikanska cocker spaniel. Min första hund och jag hade en dröm om att köra lite agility för skojs skull. Jag hade inga som helst förkunskaper i sporten, och Gina har sedan lektion 1 förklarat på tydliga och pedagogiska sätt som har fått mig och min hund att utvecklas något enormt i en sport som från början bara skulle vara en rolig grej. Idag tävlar vi och har fått fantastiska resultat på tävlingarna vi medverkat i, allt tack vare Gina som alltid får mig att tro på mig och min hund! Vi har gått flera kurser för Gina, privatlektioner och planerar att ha henne vid vår sida så länge vi tävlar. Man kan alltid utvecklas och Gina är väldigt duktig på att hitta nya saker jag och min hund kan träna på. Ett extra plus är att Marley är hemskt förtjust i sin hundinstruktör och nästan viftar sönder baken varje gång det är dags för träning!

Annalena BrageJag har både gått kurs i agility för Gina samt satsat på konceptet PDT under vintern tillsammans med min mops Berra. Det är det roligaste jag gjort! Varje träning är som ett lyckopiller, Gina är så tålmodig och förmedlar sin kunskap på ett fantastiskt sätt. Man får nya chanser även fast man upprepar sina fel lite väl många gånger ibland …Glädje, omtanke och kärlek till hunden står alltid i fokus! Helt underbart❤️

Ingela JohanssonGina säger själv att hon lever sin dröm och det märks tydligt. Hon är en mycket kompetent agilityinstruktör med massor av kunskap och erfarenhet, men framförallt är hon engagerad, full av energi och närvarande under lektionerna. Hon ser varje enskilt ekipage och guidar såväl hund som förare utifrån deras förmåga. Hon berömmer, peppar och ger konstruktiv feedback allt för att man ska växa och utvecklas. Jag och Bellis har gått tre agilitykurser för Gina och att fortsätta PDT med Gina blev ett självklart val. Jag längtar till varje träning och åker därifrån fylld med energi och träningslust.

Sara KarlssonGina är en instruktör som passar mig och Theo jättebra då hon ser vad vi har för brister och möjligheter vilket gör att vi kan utvecklas och komma vidare med de förutsättningar just vi har. Hon peppar både mentalt och på banan, hjälper till att sätta mål att uppfylla så man blir peppas att träna och ha kul ihop med sin älskade hund. Prova PDT, ni kommer inte att ångra er!!!

Kursanmälan

Du kan anmäla dig direkt till en kurs eller ett läger via vår webbshopsfunktion. Där betalar du enkelt med SVEA ekonomi och väljer själv hur du ska betala din kurs. 

Se alla kurser och läger