Hundinstruktör + Hundpsykolog = SANT!

Det här är utbildningen för dig som väntat länge på att just Skövde Hundskolas yrkesutbildningar ska dra igång igen. NU gör vi det!!

Tillsammans med Agneta Sagebrand på Hundskolorna (Devoted Dog Sweden AB) med Ulrika Claeson Månsson i spetsen startar nu en liten exklusive grupp för max 6st drivna, engagerade personer som vill satsa på att lära er allt som behövs för att få en gedigen grund att stå på (4 platser kvar).

En utbildning som ger dig både behörighet att arbeta som hundinstruktör inom valpkurser, allmänlydnad mm (med möjlighet att efter GK utbildning bygga på till rallylydnadinstruktör, viltspårsinstruktör, noseworkinstruktör, kantarellsökinstruktör) och att bli utbildad till hundpsykolog/beteendeutredare som dessutom ger dig möjligheten att ansöka till Sveriges Hundföretagare om att få ett H-märkt företag. (läs mer på deras hemsida).

50% av de som gått Skövde Hundskolas yrkesutbildningar jobbar med egna företag i hundbranschen nu, hel eller deltid – har du drömt om att också få göra det?

Missa inte att anmäla dig till en av dessa få platser som erbjuds!

Idag finns en bred bransch för dig som vill jobba med hund, men oavsett du vill starta hunddagis, bli hundfrisör, jobba som hundmassör etc så ligger det som grund att du är oerhört påläst om hundars mentalitet, beteende, kommunikation osv – oavsett du ska hålla en valpkurs eller jobba med problembeteende så är en hundpsykologutbildning en merit som gör kunderna mer benägna att välja just dig och ditt företag än någon annans.
Satsar du på att bli anställd i någon annans hundskola – tja även där kommer din erfarenhet och utbildning spela roll där en hundpsykologutbildning ger dig ett större värde.

Varför välja Skövde Hundskola/Hundskolorna

Vi är ett kunskapscentrum för människor med hundar. Tillsammans har vi 50års erfarenhet från att jobba med hund och utbilda människor med hund.
Tillsammans står vi för KUNSKAP, FÖRSTÅELSE, SAMARBETE – just i den ordningen! Just det begreppet myntades 2007 för att alla anställda på Skövde Hundskola skulle ha en vision som vi tillsammans strävade efter. Än idag är målet alltid att få sprida kunskap!

Vi står för vår etiska och moraliska ståndpunkt att ingen hund ska behandlas respektlöst. Självklart vill vi att våra hundar ska ha klara och tydliga mallar och regler över vad som förväntas av dom för att de och vi ska få ett bra liv i det samhälle som ställer stora krav på oss som medborgare. 2-benta som 4-benta. Men innanför de ramarna som vi alla måste förhålla oss till vill vi att ALLA hundar ska få en bra, positiv och belöningsbaserad träning. Vi strävar efter att kunna arbeta med hunden, inte emot den!

När du väljer vår yrkesutbildning så vet du att vårt mål med din utbildning är att du ska ha så mycket kunskap om dig själv och om hundar att du ska kunna starta upp och försörja dig på ditt arbete med hundar. Om du vill göra det eller inte är upp till dig! Kanske vill du gå utbildningen för att bli en extremt duktig och lyhörd matte/husse?

Du vet också att genom våra lärare och föreläsare som ingår i kursen kommer alla kämpa för att ge dig en personlig guidning genom utbildningen för att du ska kunna utvecklas så mycket som möjligt.
De kommer ge dig kunskap, verktyg och övningar så att du kan hjälpa hundägare och lotsa dom med etiskt bra hundträning. Baserad på belöning och motivation för att hunden ska kunna och vilja välja det beteende som önskvärt i situationen.

Lärare under utbildningarna:
Ulrika Claeson Månsson – huvudlärare
Agneta Sagebrand – inlärning, praktisk träning
David Selin – berikningsexpert för hunddjur
Sara Movaseghi – humanpsykologi och personlig utveckling
Conny Månsson – bankmannen som ger er ekonomi och starta eget information
Ej ännu utvald veterinär – beteendeproblem/smärta

Vi har gjort ett paketpris av vår hundinstruktör- och hundpsykologutbildning så att du efter GK utbildning både kan ha valp- & vardagslydnadskurser samt arbeta med hundar med problembeteende.

Förkunskaper: ett stort intresse för hunddjur, dess mentalitet och drivkraft, en vilja att utvecklas själv på ett personligt plan och en empatisk förmåga att kunna lyssna på och känna med andra.
En egen drivkraft att vilja fördjupa sig i kunskapen om hur du kan hjälpa hundar och hundägare i ditt fortsatta liv.

Investering för dessa två utbildningar och till en ny era i ditt liv: 40.995kr.
Vi erbjuder möjlighet till finansiering genom Svea Bank/delbetalning.

Yrkesutbildningen startar juni 2022 och avslutas sep 2023.
Därefter har ni 3 månader på er att färdigställa projekthundar och vissa inlämningsuppgifter.

Utbildningen bedrivs med liveträffar + zoomföreläsningar en helg i månaden och eget hemarbete.

Det är endast få platser som erbjuds och det är ”först till kvarn” som gäller. Anmälan och frågor om innehåll sker till .

Den 7e april kl 17.00 inbjuds alla som är intresserade via ett zoommöte där ni är välkomna att ställa frågor och få mer information – föranmälan senast 5e april.