Dressera sin hund – för stimulans och livskvalité 

dressera sin hund

Dressera din hund med hjälp av Devoted dog! Vi på Devoted Dog erbjuder ett omfattande urval av kurser för hundar, och inte minst i dressyr och lydnad. 

 

Varför dressera sin hund?

Att dressera sin hund innebär att lära hunden att utföra specifika beteenden eller lyda kommandon genom positiv förstärkning, konsekvens och tålamod. Här är några viktiga punkter och fördelar med att träna sin hund i dressyr:

  • Säkerheten för hunden: En vältränad hund är mindre benägen att springa ut på vägen eller engagera sig i farliga situationer. Kommandon som ”stanna” och ”kom” kan förhindra olyckor. För andra: En lydig hund är mindre benägen att hoppa på människor, bita eller orsaka skador.
  • Bättre kommunikation: Träning förbättrar kommunikationen mellan dig och din hund, vilket gör det lättare att förstå varandra och skapa ett starkare band.
  • Mental stimulans: Hundar behöver mental stimulans för att vara lyckliga och friska. Träning utmanar deras hjärna och förhindrar tristess, vilket kan leda till destruktiva beteenden.
  • Socialisering: Genom träning kan hunden lära sig hur man beter sig runt andra människor och djur, vilket minskar risken för aggression och rädsla.
  • Bättre livskvalitet: En tränad hund är ofta mer självsäker och lycklig. Dessutom kan de delta i fler aktiviteter och resor med sin ägare.

 

Vi på Devoted Dog har koll på alla de grundläggande träningsprinciperna och är experter på dressyr och flera andra typer av hundträningar. Det spelar ingen roll om din hund är ung eller senior, tränad sedan innan eller helt nybörjare, vi har kurser för alla kunskapsgrader. 

 

Valp eller nybörjare i dressyr? 

Välj vår valp- och grundkurs när du vill lägga grunderna för en bra vardag! Här varvas praktisk träning med teoretisk kunskap som raskunskap, inlärning, sömn & motion, hantering m.m. Det är faktiskt träning för både dig som ägare och för din hund. 

Träningen är kravlös och vi försöker inte ha fler än 6 ekipage per kurs för att du ska få ut så mycket som möjligt av kursen.

Läs mer om kursen och boka här!